FŐOLDAL

AKCIÓK

UTAZÁSI AJÁNLATOK ORSZÁGONKÉNT

INFORMÁCIÓK

ELÉRHETŐSÉG
GAY TRAVEL
utazási ajánlatok
Costa Brava főoldal
szállás
turisztikai szolgáltatások
Gay Costa Brava
SPANYOLORSZÁG, COSTA BRAVA - COSTA DE BARCELONA-MARESME

Általános információk

A "vad part" Spanyolország északi részének idegenforgalmi elnevezése, mely a Földközi-tenger és a Pireneusok között terül el mintegy 214 km-es partszakasszal. Közismert és kedvelt üdülőhelyei napjainkra már szinte teljesen összenőttek. Nyaralásunk során érdemes felkeresni Katalónia nevezetességeit: Barcelona, Montserrat, Girona, Andorra mind mind örökre szóló élményt nyújtanak.
A Barcelonai tartomány északi része, a Costa de Barcelona-Maresme, az a barcelonai "mocsaras" part. A partszakasz Blanestől egészen Barcelonáig húzodik, a Costa Brava folytatásaként. Ezt a területet már jobbára homokos-aprókavicsos tengerparti részek jellemzik. A térségben Kék-Zászlóval tüntették ki Calella de la Costa és Es Masnou tengerpartját. Az üdülőterület központja Calella.


Városok, látnivalók

Roses
Roses (Rosas) egy tipikus mediterrán város nevezetes turisztikai és hajózási hagyományokkal. Egyedülálló természeti környezetben, a Costa Brava északi részén található, kevesebb, mint 30 km-re a francia határtól, 65 km-re Gironától és 160 km-re Barcelonától.
Fedezzék fel a város történelmi nevezetességeit, élvezzék a helyiek vendégszeretetét, a híres gasztronomiát és káprásztassák el magukat a lenyűgöző rosesi naplementével!
Bővebb információ: http://www.roses.cat/

Roses_Roses_Roses_Roses

Tossa de Mar
Kis dombetőn épült, festői környezetben található tipikus mediterrán üdülőhely, amely hosszan elnyúló homokos és néhány helyen aprókavicsos partszakasszal rendelkezik. Hangulatos óvárosát erős városfal veszi körül három magas vártoronnyal. Számos étterem, bár és diszkó várja a pihenni vágyókat. A vízi sportokon kívül a 30 km-re lévő Aquapark (Lloret de Marban) is felejthetetlen élményt ígér.
Bővebb információ: http://www.infotossa.com/

Tossa de Mar_Tossa de Mar_Tossa de Mar_Tossa de Mar

Lloret de Mar
Lloret de Mar Barcelonától 70 km-re északra található híres üdülőhely, amelynek aprókavicsos tengerpartja elnyerte a nemzetközi Kék zászló jelzést, mely a tiszta, rendezett partszakaszoknak ajándékoznak. Lloret de Mar a Costa Brava központja. Két fantasztikus öböl, az óváros, a híres pálmafás sétány, a Gran Casino Costa Brava, a kavargó-nyüzsgő éjszakai élet csábítja ide a turistákat.
Bővebb információ: http://www.lloretdemar.org/

Lloret de Mar_Lloret de Mar_Lloret de Mar_Lloret de Mar

Blanes
Blanes a Costa Brava partszakasz legdélebbi települése, a Barcelonát összekötő vasút utolsó tengerparti állomása. Az egykori halászfalu mára már 38 000 lakosú várossá és minden igényt kielégítő turistaközponttá fejlődött. A 4 km hosszú homokos partszakaszát helyenként sziklás öblök tarkítják, leghíresebb tengerpartjai a Blanes és S'Abanell strandok. Itt található Girona tartomány legrégebbi kikötője. Szabadidőnkben érdemes felkeresni a város híres botanikus kertjét.
Bővebb információ: http://www.visitblanes.net/

Malgrat de Mar
A kedvelt üdülőhelyen, mely az utóbbi években vált egyre kedveltebbé, kellemesen tölthetjük el nyaralásunkat. Itt még találunk nyugodt, kevésbé mozgalmas, sziklákkal körülvett homokos partszakaszokat is. A gyönyörű, több kilométer hosszú tengerpart mindenkit fürdőzésre csábít. Barcelona 56 km-re délre található, ahova a tengerpart mentén végighaladó gyorsvasúttal juthatunk be.
Bővebb információ: http://www.turismemalgrat.com/

Santa Susanna
Santa Susanna mára már szinte teljesen összeépült Malgrat de Marral. A hangulatos, csendesebb és nyugodtabb városka aprókavicsos-homokos tengerparttal rendelkezik. A 2002-re elkészült tengerparti sétányán számos étterem, kávézó, bár és ajándéküzlet található. A településen az aktív kikapcsolódást keresők számos sportolási lehetőség közül válogathatnak. Az esti szórakozásról a modern városrészében található bárok és diszkók gondoskodnak.
Bővebb információ: http://www.stasusanna-online.com/

Santa Susanna_Santa Susanna_Santa Susanna_Santa Susanna

Calella
Rendkívül kedvelt üdülőhely, elsősorban 2 km hosszú, széles, homokos strandja miatt. A városban üzletek, diszkók, étteremek és sörözők várják a kikapcsolódni vágyókat. A parti sétányon bárok és kávézók sorakoznak. A strandon rengeteg vízi sportolási lehetőség közül válogathatunk. Érdemes felkeresni a heti piacot, illetve tenni egy kirándulást a közeli Barcelonába is.
Bővebb információ: http://www.calellabarcelona.com/

Calella - látkép_Calella - Városháza Tér_Calella - strand_Calella - sportpálya

A Lloret de Marról készült képeket a Lloret Tourisme bocsátotta rendelkezésünkre. A képek másolása csak az ő engedélyükkel lehetséges!

főoldal
akciók
utazási ajánlatok országonként
információk
elérhetőség