FŐOLDAL

AKCIÓK

UTAZÁSI AJÁNLATOK ORSZÁGONKÉNT

INFORMÁCIÓK

ELÉRHETŐSÉG
GAY TRAVEL
utazási ajánlatok
Spanyolország index
Madrid
Barcelona
Costa Brava - Maresme
Costa del Garraf (Sitges)
Costa Daurada (Dorada)
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Calida
Costa de Almería
Costa Tropical
Costa del Sol
Mallorca
Ibiza
Gran Canaria
Tenerife
Lanzarote
SPANYOLORSZÁG

Spanyolország

Spanyolországban változatos tájak, nagyszerű műemlékek, pezsgő életű városok és kikötők, mediterrán klíma, a tüzes flamenco, fiesták, bikaviadalok, derűs életstílus, szívélyes és színvonalas vendéglátás vájra a látogatókat mindenhol.

Madrid Tartomány Gran Canaria Tenerife Costa del Sol Costa de Almería Costa Blanca Costa Azahar Costa Dorada (Costa Daurada) Costa Brava, Costa de Barcelona - Maresme Mallorca Ibiza Costa Tropical Madrid Tartomány Costa Calida

Általános adatok:
- beutazási feltételek: EU-s csatlakozásunk óta érvényes személyi igazolvány is elégséges.
- időeltolódás: a közép-európai időszámítás érvényes
- hivatalos nyelv: spanyol, valamint egyes tartományokban a katalán, galiciai és baszk, de sok helyen beszélnek angolul és németül is.
- hivatalos pénznem: euro, váltópénze az eurocent. (1 EUR cca. 300 HUF).
- egészségügyi ellátás: az európai normáknak megfelelő.
- áram: 230 V / 50 Hz váltóáram, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.

Diplomáciai képviseletek:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
C/Fortuny 6. Piso 4.
28010 Madrid, España
Tel.: (+34 91) 413 7011
Ügyelet: +34 619 22 19 29
Fax: (+34 91) 413 7149
Nagykövet: Bucsi Szabó Edit
e-mail: mission.mad@kum.hu
http://www.mfa.gov.hu/emb/madrid

Konzuli Hivatal:
C/Angel de Diego Roldan 21.
28016 Madrid, España
Tel.: (+34 91) 413 9850
Fax: (+34 91) 416 4454
Konzul: Balogh Ferenc
e-mail: madrid.consulado@gmail.com
http://www.mfa.gov.hu/emb/madrid

Főkonzulátus:
Avda Diagonal 477, Planta 19.B
08036 Barcelona, España
Tel.: (+34 93) 405 1950
Fax: (+34 93) 419 4608
Ügyelet: +34 629 745 593
Főkonzul: Szabó Ferenc
e-mail: mission.bcn@kum.hu
http://www.mfa.gov.hu/cons/barcelona

Spanyol Királyság Magyarországi Nagykövetsége:
1067 Budapest, Eötvös u. 11/B
Tel.: (+36 1) 202 4006
Fax.: (+36 1) 202 4206
e-mail: embesphu@mail.mae.es
http://www.maec.es/embajadas/budapest/es/home

Bikaviadal_Spanyolország, népviselet_Spanyolország, térkép


Tájegységek, régiók

Madrid
Madrid, a királyi város, a Madrid Tartomány székhelye és Spanyolország fővárosa, az Ibériai-félsziget szívében helyezkedik el. Lakóinak száma ez elővárosi területekkel mintegy 3,9 millió fő, ezzel - London és Berlin után - az Európai Unió 3. legnépesebb városa. Madrid területének nagy részét hatalmas terek és parkok alkotják. Főbb látnivalói: Palacio Real (Királyi Palota), Plaza Mayor (az egykori főtér), Puerta del Sol, Plaza España a híres Cervantes emlékművel, Prado Múzeum, Gran Vía...
A környéken rengeteg látnivalót találunk, melyek közül csak néhányat emelnénk ki: El Escorial (Európa legnagyobb királyi épületegyüttese), Elesettek Völgye, Toledo (óvárosa az UNESCO Világörökség része), Alcazar (Spanyolország egyik legszebb katedrálisa), Aranjuez, Avila, Segovia.

Madrid_Madrid_Madrid_Madrid

Barcelona
Barcelona Európa egyik legdinamikusabban fejlődő városa, Európa és a mediterrán térség egyik leglátogatottabb idegenforgalmi körzete. A világon egyedüliként és egyedülállóként Barcelonában találhatunk 9 UNESCO Világörökség helyszínt.
Barcelona fejlett idegenforgalmi infrastruktúrával rendelkezik: kíváló közlekedési hálózat, modern szállodák széles választéka, gazdag építészeti örökségek és gasztronómiai élvezetek, valamint kulturális rendezvények széles skálája. Barcelona napjainkban a városlátogató turisták egyik legkedveltebb európai célpontja.

Barcelona, Gaudi ház_Barcelona, Gaudi ház_Barcelona_Barcelona, Güell Park

Costa Brava, Costa de Barcelona - Maresme
A "vad part" Spanyolország északi részének idegenforgalmi elnevezése, mely a Földközi-tenger és a Pireneusok között terül el mintegy 214 km-es partszakasszal. Közismert és kedvelt üdülőhelyei napjainkra már szinte teljesen összenőttek. Nyaralásunk során érdemes felkeresni Katalónia nevezetességeit: Barcelona, Montserrat, Girona, Andorra mind mind örökre szóló élményt nyújtanak.
A Barcelonai tartomány északi része, a Costa de Barcelona-Maresme, az a barcelonai "mocsaras" part. A partszakasz Blanestől egészen Barcelonáig húzodik, a Costa Brava folytatásaként. Ezt a területet már jobbára homokos-aprókavicsos tengerparti részek jellemzik. A térségben Kék-Zászlóval tüntették ki Calella de la Costa és Es Masnou tengerpartját. Az üdülőterület központja Calella.

Tossa de Mar_Lloret de Mar_Santa Susanna_Calella - látkép

Costa del Garraf (Barcelona)
a Costa del Garraf partszakasz Barcelonától délre található, meredek, homokos tengerpartokkal. A Garraf hegység előtt húzodó partot kis öblök tarkítják, majd a déli részén, Sitgesnél válik homokossá ismét.
Az éghajlat mérsékelt, a tél jellemzően enyhe. A víz átlagos hőmérséklete 16,3 °C, de nyáron 26,7 °C-ot is elérheti.
Érdemes felkeresni Sitges és Vilanova i la Geltru múzeumait, valamint a számos látnivalóval rendelkező turisztikai központok, mint például Sant Pere de Ribes-t és a La Ginesta és Aiguadolç kikötőket.
A térség számos strandja évről évre elnyeri a kék zászló kitüntetést. Castelldefels és Sitges környékén találhatók: La Ribera, Sant Sebastian, Garraf, Aiguadolc, La Barra, Vilanova i la Geltruban a Ribes Roges és Cubellesban a Playa Larga és a Riera Xica strandok.

Sitges, Plébániatemplom_Sitges_Sitges_Sitges

Costa Daurada (Costa Dorada)
A Costa Daurada (Dorada) az "Aranypart" Katalónia legdélebbi területe, ahol számos apró halászfalvat találunk. A partszakaszt alkotó 20 településen 216 km hosszan, 786 hektáros területen sekély, kristálytiszta vízű homokos tengerpartot találunk. A térség legismertebb települése Salou. Nyaralásunk során érdemes felkeresni Tarragona, Reus, Valls, Montblanc és Tortosa műemlékvárosokat, középkori monostorokat (Poblet, Santes Creus és Scala Dei)...

Costa Dorada_Costa Dorada_Costa Dorada_Costa Dorada

Costa del Azahar
A Valenciai autonóm tartomány legészakibb része, az ellentétekkel teli Castellón, melynek idegenforgalmi elnevezése a Costa del Azahar. Az ellentétek a földrajzi fekvésből adódnak. Bár a főváros Castellón de la Plana, valójában a tartományban a több hegyvidéki területek, mint a síkság. A térség belseje vad, szemben a parti sáv mentén végtelenig nyúló zöld szőnyeggel, melyet narancsültetvények tarkítanak. Régió gazdag történelme számos műemléket hagyott fent, melyek érintetlenül maradtak fent.

Costa Azahar_Costa Azahar_Costa Azahar_Costa Azahar

Costa Blanca
Spanyolország délkeleti része akár az aktív pihenés, a kultúrával való ismerkedés a cél, akár sütkérezés a hosszan elnyúló homokos tengerparton siestákkal és reggelig tartó mulatozással, mindenki megtalálja a kedvére valót. A régészeti lelőhelyek, a hatalmas várak, a kőből kifaragott templomok, kiemelkedő polgári épületek, csúszdaparkok és delfináriumok, a századfordulóra elkészült fejlett infrastruktúra sok lehetőséget kínál a Costa Blanca változatos és gazda kultúrájának megismerésére. A tengerpart vonzereje, a szép tájak, a környezet védelme, a különleges éghajlat, a modern és fejlett közlekedési lehetőségek, az emberek nyitottságával és világiasságával együtt tették vonzóvá a "fehér partot", Costa Blancát.

Costa Blanca_Costa Blanca_Altea_Calpe, Penon de Ifach

Costa Cálida
Costa Cálida, azaz a "meleg part" a Murciai Tartomány idegenforgalmi elnevezése. Maga a tartomány igen kicsi, a két legtávolabbi pontja alig 100 km-es található egymástól. A part mentén található zöldségesültetvények, a hegyek és bányák voltak a fő jellemzői hosszú történelme során. Az utazó kiváncsiságát ösztönzi, Murcia felfedezése, mivel kis területen találunk rengeteg látnivalót. Bár nehéz, hogy elkerülje a lustaság, amikor a tengerparton fekszik, az erőfeszítés megéri.

Costa de Almería
Az Almeríai tartomány az Ibériai-félsziget délkeleti részén található, a Földközi-tenger partján. Teljes kiterjedése 8 774 km2, mely nagy földrajzi különbségekkel bír. Az idő múlásával is változott a táj. Ennek eredményeként Almeríaban, élvezheti a népszerű, modern üdülőhelyeket, valamint a természeti területeket, ahol az emberiség alig nyomot hagyott. Az éghajlat mediterrán, meleg, száraz, kevés csapadékkal. A napsütéses órák száma nagyon magas, több mint 3000 óra évente. A hőmérséklet egész évben enyhe marad, télen sem csökken 13 ºC alá, és nyáron sem nagyon emelkedik átlagosan 25 °C fölé. Ennek az enyhe éghajlatnak köszönhetően a látogatók az év bármely időszakában élvezhetik a tartomány kínálta összes lehetőséget. Almeríát történelme során már sokan keresték fel, mert szép a táj, vagy földrajzi elhelyezkedése miatt. Az itt talált fontos régészeti maradványok segítségével számos régi kultúráról kapunk képet. A tengerparton élvezheti a változatos népművészetet és a rengeteg fiestát, melyet őseiktől örököltek, valamint az aprólékos gondossággal tervezett népi kézművesipart (fazekas, kerámia, szőnyeg és gyöngy). A régió gazdag gasztronómiai múltját olyan különlegességekkel élvezhetik, mint a paprika, gurullos (ragu), zabkása és a tenger gyümölcsei leves.

Costa Tropical
Útunkat Granada nyugati partjánál, az ún. Costa Tropical-nál kezdjük. Innen Malaga városáig a zord part változatos táját élvezhetjük. A partvidék első részén, az út a tengerparttal párhuzamosan fut, mely a La Contraviesa hegység lábát és a tengert osztja két részre. La Rábita ideális kiindulási pont: a régi halászfalut jól védett a kis erőd és a művelt terület veszi körül. Kicsit távolabb elhaladunk a sziklás szakasz mentén és La Mamola-ba érkezünk, mely egy másik halászfalu széles stranddal. Castillo de Ferro (La Rabitatól 21 km-re) egy másik halászfalut találunk a hegység lábánál. Kilátótornya a kalóz támadásokra emlékeztet, mint sok helyen ezen a partszakaszon. Ettől a résztől kezdve már a Costa Tropical nagy turisztikai részen vagyunk. A Poniente, Puerto és Azucenas strandok határozzák meg a Mortil partszakaszát a jól ismert turistatelepüléseken. Salobreña mindössze 7 km-re található. A hegy tetejére épült falut egyszerűen látni kell a maga szűk, fehér kis utcácskáival, arab várával. Szintén sokan keresik fel Almuñécar-t (17 km-re), mely egy másik falu muszlim várral.

Costa del Sol
Spanyolország legszebb üdülőhelye az andalúziai Costa del Sol, ahol a több kilométer hosszú homokos tengerpart, a szállodák, éttermek és szórakozó helyek végtelen sok választási lehetőséget nyújtanak. A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, melyek közül a legismertebbek: Torremolinos, Benalmadena, Malaga és az elegánsan csillogó Marbella. Itt nem csupán a tengerparti nyaralás vonzza a látogatókat, hiszen Andalúzia gazdag kulturális és történelmi emlékekben, valamint a gyönyörű tájak és élvezetes gasztronómia mellett a golf, a lovaglás és más sportok kedvelői is tökéletes kikapcsolódásra találnak. A nyár hosszú és napos, de a hőséget kellemesen ellensúlyozza az Atlanti-óceán hűvösebb vize.

Costa del Sol - Ronda_Costa del Sol - kikötő_Costa del Sol - Torrequebrada Golf pálya_Costa del Sol - térkép

Mallorca
Mallorca, a Baleári-szigetcsoport legnagyobb és legnépszerűbb szigete, a Földközi-tenger gyöngyszeme. Kristálytiszta türkizkék tenger, homokos part, apró öblök, pezsgő éjszakai élet várja a napfény és a vízi sportok szerelmeseit.

Ibiza
Ibiza, a "fehér sziget" a Baleárok legsokszínűbb és legérdekesebb szigete. A közkedvelt üdülőparadicsom évről évre turisták ezreit vonzza. A szigeten körülutazva változatos táj fogad bennünket, mely mindenkit elvarázsol. A sziget belső részein megismerkehetnek a helyi szokásokkal, hagyományörző népviselettel is találkozhatunk. Amikor eljön az éj Ibiza számos híres diszkója várja a kikapcsolódni vágyókat.

Tenerife
Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbja, amelynek közepén helyezkedik el az ország legmagasabb hegye a Teide, amely szintén vulkáni eredetű. A Puerto de la Cruz partszakasz inkább az idősebb korosztály által kedvelt. A déli partvonal a melegebb és szárazabb vidék. Itt található a népszerű Playa de las Americas üdülőnegyed is. Tenerife nemcsak a szórakozási lehetőségekben gazdag, hanem történelmi, építészeti érdekességekben és természeti szépségekben is.

Gran Canaria
Gran Canaria a Kanári szigetcsoport a harmadik legnagyobb szigete. Csaknem kör formájú, átmérője 57 km, területe 1532 km2. A sziget lakóinak száma 675.000 fő, akiknek több mint a fele a fővárosban, Las Palmasban él. Gran Canaria enyhe éghajlatának köszönheti "a tavasz szigete" melléknevét. A levegő hőmérséklete egész évben 17-24°C közötti értéket mutat. A tengervíz hőmérséklete (18-23°C) az úgynevezett "Kanári-áramlás" következtében hidegebb az e földrajzi szélességen megszokottnál. A sziget a Kanári-szigetek leglátogatottabbja, legnépszerubb és legvonzóbb partszakasza a déli oldalon található, a fovárostól mintegy 60 kilométerre, melynek legkiemeltebb, mozgalmas üdülohelyei Playa del Ingles és Maspalomas. A partszakaszt széles, homokos strand szegélyezi.

Gran Canaria - Karnevál_Gran Canaria - Golf_Las Palmas, Székesegyház_Playa del Inglés - központ

Lanzarote
Lanzarote a Kanári-szigetek 4. legnagyobb és egyben a legkeletibb fekvésű szigete. Vulkáni eredetű, legnyűgőző természeti szépségekkel, holdbéli tájakkal. A vulkanikus eredete ellenére számos finomhomokos tengerpartot találunk a szigeten.

El Jardín de Cactus - Kaktuszkert_Los Verdes Barlang_Mirador del Río_Los Jamelos del Agua

főoldal
akciók
utazási ajánlatok országonként
információk
elérhetőség